Intermediair of ZZP ? Schrijf nu geheel vrijblijvend in als leverancier en ontvang rechtstreeks onze opdrachten !

Loading

De uitdaging

‘Flink besparen op inhuur en toch graag de regie behouden én de kwaliteit optimaliseren’

Bij het inhuren van flexibel personeel heeft u te maken met een flink aantal serieuze uitdagingen:

p-OurDesk heeft deze uitdagingen centraal gesteld en daarop een heel helder antwoord geformuleerd. Antwoorden die rechtstreeks in verbinding staan met die uitdagingen. Wilt u nu gelijk de oplossingen van p-OurDesk voor bovenstaande uitdagingen weten ? Lees dan hier verder

“inhuur-ontwikkelingsmodel”

Het inhuren van flexibel personeel kan op vele manieren. Zo kan men gebruik maken van (lokale) leveranciers. Kan er voorkeur zijn voor bepaalde partijen waarmee regelmatig wordt samengewerkt. Weer een stap verder is het aangaan van een contract met een partij die alle inhuur van flex verzorgd. Tot slot is er nog de mogelijkheid om een inhuurdesk in te (laten) richten en in te zetten.

Dit zijn in feite de 4 stadia van volwassenheid. Iedere trede in dit model omhoog levert normaliter flinke besparingen op maar doet regie en transparantie afnemen. Ook zal de keuze voor een bepaalde werwijze van invloed zijn op de compliancy. Het bovenstaande inhuur-ontwikkelingsmodel laat u in één oogopslag zien wat de effecten van iedere werkwijze zijn.

Bij een neutrale inhuurdesk heeft u echter maximale besparingen en de regie weer volledig in handen. Tevens creëert u optimale transparantie en 100% compliancy. Het hebben van de regie maar wel ontzorgt worden in uw processen & beheer en tegelijkertijd kosten besparen is natuurlijk de ultieme uitdaging. Daarom heeft p-OurDesk voor u dan ook een unieke oplossing !