Intermediair of ZZP ? Schrijf nu geheel vrijblijvend in als leverancier en ontvang rechtstreeks onze opdrachten !

Loading

Klanten aan het woord over p-OurDesk

Eddy Smit van MVGM:  ’Eindelijk overzichtelijk flexibele medewerkers inhuren. Ideaal!’

neutrale marktplaats waar  vraag en antwoord efficiënt voor zowel werkgevers als leveranciers (zzp’ers, uitzendbureaus etc.) bij elkaar worden gebracht.

Eddy Smit: ‘We vinden het essentieel dat we zelf de regie op kwaliteit houden. Wij bepalen het profiel, de voorwaarden en het tarief van de gezochte kandidaat. We kunnen dus 100% sturen op de kwaliteit van de mensen die we tijdelijk inhuren. Ik ervaar p-OurDesk als een eigentijdse oplossing, passend bij de trend dat organisaties, soms noodgedwongen, steeds  flexibel met arbeid om willen  gaan. Maar niemand zit te wachten op extra administratieve druk, ‘juridisch gedoe’ met contracten en voorwaarden en ondoorzichtige tarieven. De samenwerking met p-Our-Desk levert ons lagere personeelskosten, meer overzicht, minder administratie en meer kwaliteit op. Welke organisatie wil dat nu niet? Ik raad andere organisaties aan zich eens te oriënteren op de mogelijkheden die p-OurDesk hen biedt. 

 

Dick Mol van Domesta: ”Het vinden van de beste mensen tegen de beste prijs neemt aanzienlijk toe”

De druk op de corporatiemarkt dwingt ook Domesta om efficiencymaatregelen door te voeren. In tijden van groei konden woningcorporaties het zich veroorloven om specialisten in dienst te nemen en in dienst te houden. ,,Maar als je minder specialistisch werk hebt, heb je ook minder specialisten in vaste dienst nodig’’, rekent Dick nuchter voor. Tegelijkertijd maakt het niet in vaste dienst hebben van specialisten de noodzaak van een flexibele schil met dit soort professionals groter’’.

Bekende vijver

Domesta maakt gebruik van de flexibele schil van professionals van het bedrijf p-OurDesk. Hij motiveert: ,,Voor specialistische opdrachten kunnen we flexibel personeel inhuren of regionaal een zoekopdracht uitzetten. Dat laatste gaat vaak via bureaus die enorme commissies in rekening brengen. Als woningcorporatie ben je onnodig duur uit, terwijl het aanbod vaak ook regionaal en dus beperkt is. Je vist in een bekende vijver, maar dat wil niet zeggen dat je ook altijd de beste kandidaat vindt’’.

Open visgebied

Hij vervolgt: ,,Via p-OurDesk kunnen zzp’ers, zich inschrijven en rechtstreeks een deal sluiten met opdrachtgevers. De kans op een betere kandidaat tegen een betere prijs neemt daarmee toe. Dick ziet nog een voordeel van p-OurDesk. ,,Ook als je afscheid moet nemen van personeel, kunnen ze worden aangeboden via p-OurDesk. In feite krijgen woningcorporaties hiermee de beschikking over een open visgebied voor heel Nederland. Je vindt personen die je anders nooit zou zijn tegengekomen.

Eigen ervaring

Dick put letterlijk uit eigen ervaring. ,,Voordat ik directeur-bestuurder werd bij Domesta werkte ik als interimmer. Ik kreeg een opdracht via een bureau en weet dat er een aanzienlijk percentage naar de intermediair ging. In die periode was het voor mij de enige manier om aan klussen te komen. Als p-OurDesk er toen was geweest, had ik wellicht rechtstreeks aan die klus gekomen. Dat is beter voor de professional én voor de woningcorporatie’’.